Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Şeker Hamuru Tarifi

Selamlar,

Sizlerle şeker hamuru tarifini ve hazırlanışını paylaşmak istedim.

Şeker Hamuru Tarifi:

  • 900- 1100 gr. pudra şekeri.
  • 1 yemek kaşığı (10gr.) toz jelatin
  • 1/4 kap (60ml.) su
  • 1/2 kap (120 ml.) glikoz şurubu
  • 1 çay kaşığı tylose (tercihe bağlı).
Şeker hamurunun ideal kıvamına ulaşması için hava sıcaklığına, ortamdaki nem durumuna ve hatta el ısınıza göre gereken pudra şekeri miktarı farklılık gösterebilir.

Şeker Hamuru Hazırlanışı:


  1. Tezgahınıza ve ya yoğurma kabınıza 900 gr. pudra şekeri dökün. Elinizin altında mutlaka 200-300 gr. daha pudra şekeri bulunsun.
  2. Benmari usulü erimek için. Bir benmari kurun.
  3. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine 60 ml. su dökün ve üzerine 1 yemek kaşığı toz jelatin serpin 2-3 dk. kadar bekleyin.
  1. Bir süre sonra jelatin suyu emecek ve şişecektir. Jelatin pelteleştiğinde kabınızı benmari üzerine koyun.
  2. Isı ile jelatin çözülecek ve sıvı hale gelecektir.
  3. jelatin sıvılaştığında 120 ml. glikoz şurubunu katın. Ağdalığından kurtulup sıvılaşana kadar karıştırın.
  4. Arzuya bağlı olarak bir kaç damla aroma ekleyebilirsiniz.
  5. Tüm malzeme sıvılaştığında kabınızı ocaktan alın ve hazırladığınız pudra şekerinin üzerine dökün.
  6. Sıvı malzeme sıcak olacağından ilk başta spatula ile şeker ile karışmasını sağlayın.
  7. Daha sonra elinizle yoğurmaya başlayın. İlk başta hamur çok yapışkan olacaktır ancak yoğurdukça toparlanmaya başlayacaktır.
  8. Yoğurma işlemini belirli bir tempoda yapmanız gereklidir. Yoksa sıvı karışım soğuyacak, hamur sertleşecek ve daha fazla pudra şekeri almaz hale gelecektir.
  9. Hamurunuz ele yapışmayacak aynı zamanda da yumuşak ve elastik olmalıdır.
  10. Hazırladığınız şeker hamurunu yuvarlak hale getirip, bir kaç kez streç film ile sarınız.
Ve hamurunuz hazır. Bir sonraki yazımda şeker hamuru renklendirilmesi ve korunması ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Sevgiyle Kalın.



3 yorum:

Pınar Teralın dedi ki...

arkadaşıma pasta yaparken bu şeker hamuru tarifini kullandım. tıpkı hazır aldığım şeker hamurları kıvamında oldu. paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. çok faydalı ve işe yarayan bilgileri blogunuzda paylaşmanız çok hoş... Başarılarınızın devamını dilerim...

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim. Hazır alınan şeker hamurlarında katkı maddesi olduğu için. Ev yapımı şeker hamurunu öneririm. Aynı zamanda hazır satılan şeker hamurlarından çok daha fazla saklama ömrüne sahiptir.

Unknown dedi ki...

merhba bende denedim bu tarifi ama elastik olmadı hiç.tylos kaoymadım ondan olabilirmi acaba.pasta kaplamak istedim acarken cok yerinden yırtıldı.nedendir acaba

Yorum Gönder