
Malzemeler;
- 1 Paket Jelibon (Ben ayıcıklı Haribbo) Jelibonunu tercih ettim.
- Pudra şekeri
- Tuz
- 1 Yemek Kaşığı su
- Margarin
Yapılışı;

Bastırmadan yavaş yavaş karıştıralım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Daha sonra üzerine biraz margarin sürüp streçleyelim. Kullanmadan önce 1 gün boyunca oda sıcaklığında dinlendirelim ve işte şeker hamurumuz hazır.
Bu tarifin en iyi yanı çok pratik olması ve yaptığımız şeker hamurlarının, kullandığımız jelibonların aromasında olmasıdır. Bu hamuru streçle oda sıcaklığında hava almayacak şekilde sakladığımızda aylarca kullanabiliriz ve her türlü pastacılık süsleme işlemlerinde kullanabiliriz.

Jelibonlu şeker hamuru hafif pastel renkli olmaktadır, biraz gıda boyası ekleyerek renk yoğunluğunu arttırabilirsiniz.
Hepinize Afiyet Olsun :)
4 yorum:
ama bunlar cok guzel gorunuyor ya
Teşekkürler :)
Aynı zamanda tadı da çok güzel.
dediklerinizi yaptım ama çok yapışkan oldu yogurmama ragmen katılaşmadı ? ne kadar pudra atmalıyım yogurmak için ?
http://gulengorucu.blogspot.com/
jelibonlu seker hamurundan yaptım harika oldularr
Yorum Gönder