Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Modelleme Yapmaya Başlamadan Dikkat Edilmesi Gerekenler

Merhabalar,

Şeker hamurumuz ile modelleme yapmaya başlayacağız ancak bazı teknik detayları göz ününde bulundurmamız gerekecektir. Bu yazımda sizlere modelleme ile ilgili ince ufak detaylar paylaşacağım.


  • Her ne şekil yapacaksanız yapın, şeker hamurunu önce avucunuzda yuvarlak hale getirin daha sonra vermek istediğiniz şekli verin.
  • Modelleme hamuru şekerleme hamuruna göre daha hızlı sertleşir. Bu nedenle hava almayacak şekilde muhafa edilmesi gereklidir. Elinizde olmadığı her an üstünü kapatarak koruyabilirsiniz.
  • Küçük detayları yaparken. Hamur elinize yapışıyorsa, parmak uçlarınıza biraz katı yağ sürün.
  • Hamuru açarken tezgahınıza yapışmaması için. Tezgahınıza az miktarda mısır nişastası serpin.
  • Figürlerin pastada sabit kalabilmesi için tercihen bir gün önce hazırlanması avantajlı olmaktadır.

Güzel günler.

0 yorum:

Yorum Gönder