Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Çikolatalı Trüf Hazırlanışı

Selamlar,

Bu yazımda sizlerle çikolatalı trüf tarifi ve hazırlanışını paylaşacağım. Bildiğiniz gibi çikolata bizlere her zaman mutluluk verir. Ancak bunu birde kendinize ve ya sevdiklerinize hazırlıyorsanız bunu ikiye katlarsınız. Haydi hep beraber kendimizi ve sevdiklerimizi mutluluktan havalara uçuralım.

Malzemeler;

  • 1 kap (250 ml.) süt kreması
  • 50 gr. kakao yağı
  • 500 gr. sütlü kuvertür çikolata
  • 500 gr. bitter kuvertür çikolata
  • 300 gr. bitter kuvertür çikolata ve ya 60 gr. kakao elenmiş.


Hazırlanışı;

Süt kremasını bir tencerede orta atşete kaynatın. Ufak parçalara doğrayın çikolatalarınızı ve süt kremasını ekleyerek iyicene karıştırıp eritin çikolataları. Karışımı yağlı kağıda sererek buzdolabında soğutun daha sonra karışımı sıkma torbasına doldurup yuvarlak şekilde sıkın ve ya avucunuzda yuvarlayarak tepsiye dizin.
Kaplama sosu için bitter ve sütlü çikolatayı temperleyerek hazırlamış olduğunuz topları bu karışıma batırın. Tekrar tepsiye dizin, kakao kaplamak için kakaoyu eleyin ve topların heryeri kakao olacak şekilde çikolata toplarınızı kakaonun içinde yuvarlayın. Temperlenmiş sütlü ve ya beyaz kuvertür çikolata ile dekore edebilirsiniz.


Afiyet olsun. :)

2 yorum:

morruj dedi ki...

Bu tarifi uyguladım, gerçekten mükemmel....
Dışarıdan satın alıp bayıla bayıla yetiğimiz katkı maddeli ürünler yerine, evde yapabileceğimiz pratik ve bir o kadar lezzetli bir tarif...

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun öncelikle,
Çikolata topları yapımıda, en az yemek kadar keyiflidir.
:)

Yorum Gönder