Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

13 Şubat 2013 Çarşamba

(Marshmallow) Şeker Hamuru Tarifi

Merhaba,

Bu yazımda sizlerle pratik şeker hamuru tarifi paylaşacağım. Biliyorsunuz ki "Butik Pastacılıkta" en önemli malzemelerden biri şeker hamurudur. Bunu evde yapabilmemiz için belirli bir takım özel malzemelere ihtiyacımız vardır. 

Akla gelen ilk soru; Ya yoksa? 

Şimdi size herkesi kolayca ulaşabileceği malzemelerle şeker hamurunu nasır hazırlanır bunu paylaşacağım.

Malzemeler;

  • 450gr Marshmallow şekeri
  • 500gr Pudra şekeri
  • Bir çimdik tuz
  • 5 yemek kaşığı su

Gördüğünüz gibi bu malzemelerin hepsi, hemen hemen herkesin evinde olan kolay ulaşabileceğimiz malzemelerdir. :)


Yapılışı;

  • Marshmallow şekerlerini renklerine göre ayırın öncelikle
  • Ayırdığınız renkteki marshmallow şekerlerini bir kaseye koyun.
  • Tencereye su koyup, kaseyi üzerine oturtun. Benvari usulü marshmallow'ları arada karıştırarak eritin.
  • Eriyen şekerlere, tüm malzemelerin yarısını ekleyin ve karıştırın.
  • Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın. Öncelikle yoğurma kabının tabanını iyicene pudra şekerle kaplayın.
  • Sıvı hale gelen şekerlerimizi, iyicene hamur haline gelecek kadar yoğurun, pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek kıvamını tutturabilirsiniz.
  • Ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde. Biraz yağlayıp, Streç filme sarın ve kullanmadan önce oda sıcaklığında bir gün kadar bekletin.
  • Kullanıcağınız zaman tekrar hamuru hafifçe elinizle yoğurun ve şekillendirin. Afiyet olsun. :)
Kurabiyeler ve ufak tefek figürler süslemek için gayet ideal ve sağlıklı bir yöntemdir.


Bollll Marshmallowlu Günler :)


0 yorum:

Yorum Gönder