Bu gün size butik pastacılıkta olmazsa olmaz malzemeleri tanıtacağım.
Eğer sizlerde butik pastacılığa ilgi duyuyorsanız bu malzemeler mutfağınızdan hiç eksik olmayacak demektir.
Başlıca Malzemelerimiz;
Butik Pasta Malzemeleri |
- Un (pastacılıkta kullanılan en temel tahıl ürünü buğday unudur.)
- Kakao ( Kakao, Ekvator çevresinde yetişen bir ağacın ismidir. Pastacılıkta kullanılan başlıca kakao. Alkalize Kakaodur.)
- Yumurta ( Pastacılık tariflerin de kullanılan yumurta genelde büyük boydur. 65-70 gr. )
- Şeker ( Pastacılıkta kullanılan başlıca şekerler; Pudra şekeri, Esmer şeker ve Glikoz Şrubudur. )
- Yağ ( Pastacılıkta çoğunlukla Tereyağ kullanılmaktadır. Tarifler de kullanılan tereyağlar genellikle çok az su içermektedir.)
- Süt ve Süt Ürünleri ( Pastacılık tariflerin de özellikle tam yağlı süt kullanılmakta ve % 35 yağ miktarına sahip süt kreması kullanılmaktadır.
- Kabartıcılar ( Pastacılıkta genellikle. Karbonat ve kabartma tozu kullanılmaktadır. )
- Tatlandırıcılar ( Pastacılıkta genellikle. Karanfil, tarçın, lavanta, zencefil, hindistan cevizi, limon ve portakal kabuğu rendeleri kullanılmaktadır. İsteğinize göre pastanızı farklı gıdalar ile de tatlandırabilirsiniz.
- Meyveler ve Yemişler ( Pastacılıkta; Meyveler taze, donmuş, kurutulmuş ve konservelenmiş olarak kullanılabilir. Yemiş olarak da damak tadınıza göre. Fındık, fıstık, ceviz ve badem kullanabilirsiniz. )
Sevgiyle Kalın.
0 yorum:
Yorum Gönder