Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Butik Pastacılıkta Kullanılan Malzemeler

Merhaba,

Bu gün size butik pastacılıkta olmazsa olmaz malzemeleri tanıtacağım.

Eğer sizlerde butik pastacılığa ilgi duyuyorsanız bu malzemeler mutfağınızdan hiç eksik olmayacak demektir.

Başlıca Malzemelerimiz;

Butik Pasta Malzemeleri



  • Un (pastacılıkta kullanılan en temel tahıl ürünü buğday unudur.)
  • Kakao ( Kakao, Ekvator çevresinde yetişen bir ağacın ismidir. Pastacılıkta kullanılan başlıca kakao. Alkalize Kakaodur.)
  • Yumurta ( Pastacılık tariflerin de kullanılan yumurta genelde büyük boydur. 65-70 gr. )

  • Şeker ( Pastacılıkta kullanılan başlıca şekerler; Pudra şekeri, Esmer şeker ve Glikoz Şrubudur. )
  • Yağ ( Pastacılıkta çoğunlukla Tereyağ kullanılmaktadır. Tarifler de kullanılan tereyağlar genellikle çok az su içermektedir.)
  • Süt ve Süt Ürünleri ( Pastacılık tariflerin de özellikle tam yağlı süt kullanılmakta ve % 35 yağ miktarına sahip süt kreması kullanılmaktadır.
  • Kabartıcılar ( Pastacılıkta genellikle. Karbonat ve kabartma tozu kullanılmaktadır. )
  • Tatlandırıcılar ( Pastacılıkta genellikle. Karanfil, tarçın, lavanta, zencefil, hindistan cevizi, limon ve portakal kabuğu rendeleri kullanılmaktadır. İsteğinize göre pastanızı farklı gıdalar ile de tatlandırabilirsiniz.
  • Meyveler ve Yemişler ( Pastacılıkta; Meyveler taze, donmuş, kurutulmuş ve konservelenmiş olarak kullanılabilir. Yemiş olarak da damak tadınıza göre. Fındık, fıstık, ceviz ve badem kullanabilirsiniz. )
Sevgiyle Kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder