Bu yazımda sizlerle butik pastacılıkta kullanılan başlıca Alet (Gereç)'leri tanıtacağım.
Bunların bir kısmı mutfağımda bulunan aletler. Bazıları ise butik pastacılıkta sizi ustalaştıracak ve işinizi kolaylaştıracak aletlerdir.
Resimde ki sayıların anlamlarına bakarak ekipmanların neler olduğunu görebilirsiniz.
- Kopat ( Kurabiye & Bisküvi Kalıpları) : Plastik ve metal olarak çeşitli modellerde bulunabilir.
- Döner Tabla : Pasta sıvanmasın da dönen tabla kolaylık sağlar.
- Kek Katlandırıcı : Kesici bir ekipmandır. Kekleri eşit bir şekilde katlandırmak için kullanılır.
- Ölçü Kalıpları : Tariflerde kullanılan malzemelerin ölçümlerinde kullanılır.
- Merdaneler : Farklı boy ve kalınlıkta. Tahta ve ya slikon olarak bulunur. Pastacılıkta en çok tercih edilen ise. 26 cm uzunluğuna sahip olanlardır.
- Çırpıcılar : Metal ve slikon olarak bulunmaktadır. Sıvı malzemeleri karıştırmak için kullanılır.
- Spatulalar : Slikon ve plastik olarak bulunmaktadırlar. Pasta sıvamaların da kullanılır.
- Sıkma Torbaları : Tek kullanımlık, kumaş ve plastik olarak farklı çeşitleri vardır.
- Sıkma Şişeleri : Krema ve çikolata sıkmak için kullanılır.
- Duy Uçları : Sıkma torbalarına takılarak kremayı farklı şekillerde sıkmak için kullanılır.
- Şeker Termometresi : Şeker yapımında kullanılan ısı ölçerdir.
Sevgiyle Kalın.
0 yorum:
Yorum Gönder