Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Pastacılıkta Kullanılan Kek Kalıpları

Selamlar,

Bu yazımda sizlere butik pastacılıkta en az ekipmanlar kadar önemli olan. Kek kalıplarını tanıtacağım.

Hayalinizde ki pastayı gerçekleştirmeniz öncelikle hangi kek kalıbını kullanacağınızı doğru belirlemeniz gerekli.
Çünkü pastacılık tıpkı bir heykeltıraş gibidir. Heykeltıraşlar nasıl bir heykele can veriyorsa. Sizde pastalarınıza can verin.

Aşağıdaki resimde numaralandırılmış kek kalıplarının detaylarını görebilirsiniz;



  1. Metal Kek Kalıpları : Bu tip kek kalıplarını kullanırken yağlamak gerekir. Genellikle teflon kaplı olarak piyasada yer alır.
  2. Silikon Kek Kalıpları : Bir çok modeli olmasından dolayı en çok tercih edilen kek kalıbıdır. Yağlanma gerekmez. Hamurunuzu direk kalıba dökerek pişirebilirsiniz.
  3. Döküm Kek Kalıpları : Katı yağ ile yağlanıp, unlanarak kullanılır.
  4. Kelepçeli Kalıplar : Yağlı kağıt ile kullanılabilir. Yağlanmadan kullanılabilir. Kelepçesi çıkartılarak çember olarak da kullanılabilir.
  5. Çemberle : Fırında pişirilen ve ya soğuk ürünler için kullanılabilir. Yağlı kağıt ile altına taban yapılabilir.
  6. Tart Kalıpları : Teflon ve Aliminyum olarak kullanılabilir.
  7. Pantastik Kalıplar : Isıya dayanıklı plastik kalıplardır. 230 dereceye kadar fırına girebilir.
  8. Kapkek Kalıpları : 6 ve ya 12 li olarak tepsi şeklindedir. Teflon kaplı olduğundan yağlamak gereklidir.

Sevgiyle Kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder