Butik pastacılıkta kullanılan kullanılan ve kullanılması gereken mutfak ölçü tablolarını paylaşacağım.
Butik pastacılığın tariflerinde malzemeleri ölçerken büyük bir hassasiyet gereklidir. Bunun en pratik yolu emperyal ölçüm sisteminden gelen ve uluslararası kabul görmüş olan kap (cup) ölçüsüdür.
1 kap, 240 mililitrelik bir hacme sahiptir. Kap ölçüsünü pastacılık malzemesi satan dükkanlardan temin edilebilir veya 240 ml. hacmi olduğunu bildiğiniz bir bardağı kendinize kap ölçüsü yapabilirsiniz.
1 kap = 240 ml.
1 yemek kaşığı = 15 ml.
1 tatlı kaşığı = 5 ml.
Aşağıda en sık kullanılan malzemelerin kap ölçüsünü görebilirsiniz;
1 Kap tüm sıvılar = 240 ml.
1 Kap Un = 110 gr.
1 Kap Toz Şeker = 200 gr.
1 Kap Pudra Şekeri = 120 gr.
1 Kap Mısır Nişastası = 115 gr.
1 Kap Kakao = 90 gr.
1 Kap Toz-Badem-Fındık = 110 gr.
1 Yemek Kaşığı = 15 ml.
1 Yemek Kaşığı Un = 7 gr.
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker = 13 gr.
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri =8 gr.
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası = 7 gr.
1 Yemek Kaşığı Kakao = 6 gr.
1 Yemek Kaşığı Toz-Badem-Fındık = 7 gr.
1 Tatlı Kaşığı = 5 ml.
1 Tatlı Kaşığı Un = 2 gr.
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker = 4 gr.
1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri =3 gr.
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası = 2 gr.
1 Tatlı Kaşığı Kakao = 2 gr.
1 Tatlı Kaşığı Toz-Badem-Fındık = 2 gr.
Gerekli olabilecek diğer malzemeler;
Bütün Badem: 1 kap = 135 gr.
File Badem: 1 kap = 95 gr.
Bütün Fındık: 1 kap = 120 gr.
Hindistan cevizi: 1 kap = 80 gr.
Kuvertür çikolata: 1 kap = 140 gr.
Sevgiyle Kalın.
0 yorum:
Yorum Gönder