Şeker hamurumuz ile modelleme yapmaya başlayacağız ancak bazı teknik detayları göz ününde bulundurmamız gerekecektir. Bu yazımda sizlere modelleme ile ilgili ince ufak detaylar paylaşacağım.
- Her ne şekil yapacaksanız yapın, şeker hamurunu önce avucunuzda yuvarlak hale getirin daha sonra vermek istediğiniz şekli verin.
- Modelleme hamuru şekerleme hamuruna göre daha hızlı sertleşir. Bu nedenle hava almayacak şekilde muhafa edilmesi gereklidir. Elinizde olmadığı her an üstünü kapatarak koruyabilirsiniz.
- Küçük detayları yaparken. Hamur elinize yapışıyorsa, parmak uçlarınıza biraz katı yağ sürün.
- Hamuru açarken tezgahınıza yapışmaması için. Tezgahınıza az miktarda mısır nişastası serpin.
- Figürlerin pastada sabit kalabilmesi için tercihen bir gün önce hazırlanması avantajlı olmaktadır.
0 yorum:
Yorum Gönder