Yaptığımız butik pastanın üstünü şeker hamuru ile kapladıktan sonra gerisi hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz modellemeyi yaparak pastalarınıza hayat verebilirsiniz. Modelleme tekniklerini sonra ki yazılarımda paylaşacağım ancak öncelikle sizlerle modelleme tarifini paylaşmak istedim.
Modelleme Hamuru Tarifi ve Hazırlanışı;
- 1 tatlı kaşığı tylose
- 450-500 gr. pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 1 yemek kaşığı glikoz
Tylose ve 450 gr. pudra şekerini geniş bir kap içerisinden karıştırın. Glikozu ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Esnek ve sert bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Elinize hala yapışıyorsa bir miktar daha pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
Kolay Modelleme Hamuru Tarifi ;
Bir ve ya bir kaç figür yapmak istediğinizde. Şeker hamurunun yanında modelleme hamuru hazırlamak zaman kaybıdır. Bu nedenle her modelleme yapmak istediğinizde başka hamur hazırlamak yerine varolan şeker hamurunu modelleme hamuruna uyarlayabilirsiniz.
- 250 gr. şeker hamuru
- 1 tatlı kaşığı tylose
Şeker hamurunuzu tylose ile birlikte yoğurun. Tylose hamurunuza iyice karıştığında şeker hamurunuz hazır demektir.
Mutlulukla kalın .
2 yorum:
Şeker hamuru arıyorsanız sizin kalıp bu konuda çok iyi.
Yorum Gönder