Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Şeker Hamurunun Saklanması

Selamlar olsun..

Şeker hamuru ile ilgili genel bilgileri önceki yazılarımda paylaşmıştım. Şimdi size şeker hamurunun nasıl saklanması gerektiğiyle ilgili bilgi vereceğim.

Şeker hamuru oda sıcaklığında saklanmalıdır. Asla buzdolabına ve ya derin dondurucuya konulmaz. Şeker hamuru bozulmaz, küflenmez ve bayatlamaz. Bunun başlıca sebebi de hava ile temas etmesidir. Saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ise. Hamurun hava ile temasını minimuma  indirmektir. Şeker hamurunuzu bir kaç kez streç film ile sarmak hatta kapaklı bir kaba koyup oda sıcaklığında sakladığınız sürece esnekliğini bir kaç hafta koruyabilir.

Keyifle kalın. :)

0 yorum:

Yorum Gönder