Kişiye Özel Butik Pastalar / Sipariş İçin; butikpastamm@gmail.com'dan iletişime geçebilirsiniz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Şeker Hamurunun Renklendirilmesi

Merhaba,

Bir önceki yazımda şeker hamıurunun tarif ve hazırlanış bilgilerini paylaşmıştım. Bu yazımda ise şeker hamurunun renklendirilmesi ile ilgili bilgiler ve tiyolar vereceğim.

Renklenmeye Hazır mısınız ?

Pastacılıkta 3 ayrı renklendirme gıda boyası kullanılmaktadır. Bunlar; Sıvı, Toz ve Jel dir. Her birini kullanarak şeker hamurunu renklendirebilirsiniz. Ancak sıvı boya hamuru bir miktar cıvık hale gelebilmektedir. toz boyanın ise homojen halinde hamura yedirilmesi de profesyonellik istemektedir. Bu sebep ile şeker hamurunu renklendirirken. Jel gıda boyalarını önermekteyim.

Renk Çemberi: Sarı, Kırmızı ve Mavi ana renklendir. Bu renkleri karıştırarak diğer renkleri elde edebiliriz.



Jel gıda boyasının şeker hamuruna uygulanması; Şeker hamurunuzdan renklendirmek istediğiniz kısmı ayırın. Bir miktar gıda boyasını üzerine damlatın elinizle yoğurarak boyanın tüm hamura eşit dağılmasını sağlayın.

Genel olarak gıda boyaları yoğundur. Öncelikle ilk başlarda az miktarda başlayın daha sonra istediğiniz rengi elde etmek için ayarlama yapabilirsiniz.

Renkli günlerle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder